• tala fou
itulau_fanua

Saofa'iga o fetilaisa fa'aola i fa'ato'aga

O fugala'au fa'aola o lo'o i ai le tele o mea'ai ma e mauoa i mea fa'aola, lea e mafai ona fa'amalosia ai gaioiga a microorganisms ma maua ai se fa'ama'i umi umi. E le gata e mafai ona faʻaauauina le tuʻuina atu o meaʻai o fualaʻau, ae faʻaleleia atili le vai o le eleele, vevela ma le faʻaleleia o tulaga, ma faʻaleleia le matua o le eleele. O le tele o le CO2 na tuʻuina mai e le faʻalaʻau faʻalaʻau e mafai ona faʻaaogaina mo meaʻai o laʻau; o le humus i faʻalaʻau faʻalaʻau o loʻo i ai le aʻafiaga o le faʻamalosia o le tuputupu aʻe o laau ma faʻafefeteina meaʻai minerale.

O mea faʻaleʻaleʻa i totonu o le eleele e mafai ona faʻaleleia atili ai mea faʻapitoa ma vailaʻau o le eleele, faʻaleleia le faʻaleleia o le eleele, faʻaleleia le gafatia o le vai, faʻaleleia le teuina o le suavai, faʻamauina o le faʻapalapala, faʻapalapala ma lamala ma lologa malosi, ma faʻateleina le gaosiga. E le o se mea e suitulaga i fugala'au vaila'au.

Ole auala autu ole fa'atuputeleina ole eleele ole fa'atuputeleina ole fa'aogaina ole fa'atosina.
Faatasi ai ma le faʻaauauina o le atinaʻeina o faʻatoʻaga faʻaonaponei, o le matafaioi o le faʻalaʻau faʻalaʻau i le gaosiga o faʻatoʻaga ua toe faʻamalosia. O mea tau fa'ato'aga ua totōina ma fa'ameaola e iai le tofo lelei ma e mafai ona fa'atumauina lelei le taumafa ma le tofo o fualaau 'aina ma fuala'au. O fugalaʻau faʻaola e le gata e mafai ona puipuia le faʻaleagaina o le siʻosiʻomaga o le siʻosiʻomaga ma faʻaleleia le lelei o le siosiomaga, ae faʻapea foi ona faia se sao tele i le gaosiga o faʻatoʻaga.


Taimi meli: Aukuso-23-2020