• nyheter
side_banner

Jordsanering: hvordan forstå rollen til humussyre og fulvinsyre riktig

Rollen til humussyre og fulvinsyre:
De funksjonelle gruppene i humussyre (hovedsakelig karboksylgrupper og fenoliske hydroksylgrupper) kan gi aktive hydrogenioner, så humussyre viser svak surhet og kjemisk reaktivitet, og har sterk ionebytterkapasitet og kompleks (chelaterende) samarbeid. Kinon-, karboksyl- og fenolhydroksylstrukturene til humussyre gjør den biologisk aktiv. De "fem funksjonene" til humussyre i landbruket (forbedring av jord, økende gjødseleffektivitet, stimulerende vekst, forbedret stressmotstand og forbedret kvalitet) har vært veiledende for bruken og fremgangen av humussyre innen landbruket.

Fulvinsyre er et humussyreprodukt med et bredt spekter av bruksområder og høye økonomiske fordeler. Så langt har den fortsatt et stort marked og konkurransefortrinn innen plantevekstmidler, antistressmidler, flytende gjødsel, farmasøytiske preparater og kosmetikk. «Fire-agent-funksjonen» til fulvinsyre i landbruket (tørkebestandig middel, vekstregulator, pesticid saktefrigjørende synergist og kjemisk elementkompleksdannende middel) er en klassiker, og den er unik som tørkebestandig.

Utvikling av nye materialer knyttet til humussyre og fulvinsyre:
Humussyre har et stort potensial for utvikling av nye materialer på grunn av sine grønne, miljømessige og organiske egenskaper. For gjødsel kan humussyre være komposittmaterialer (store, mellomstore og små molekyler), funksjonelle materialer (nitrogenekstraksjon, levende fosfor, kaliumfremme) og stressbestandige materialer (som plantebestandighet mot tørke, kuldebestandighet, vannloggingsmotstand, sykdom). og insektresistens), det kan være et chelaterende materiale, det kan være et spesielt materiale, og så videre.

Fulvinsyre er den vannløselige delen av huminsyre. På grunn av sin lille molekylvekt er det mange sure grupper, god løselighet og bred anvendelse. For gjødsel kan fulvinsyre være raffinerte materialer (som små molekyler, høy aktivitet, høyt innhold), kan være stressbestandige materialer (som plantebestandighet mot tørke, kuldebestandighet, vannloggingsbestandighet, sykdoms- og skadedyrbestandighet, etc.), og kan være et chelaterende materiale kan være et spesielt materiale eller lignende.


Innleggstid: 23. mars 2021